Winnaar Golden Best Practice contest 2020

De winnaar van de Golden Best Practice Contest 2020 is bekend! Met deze competitie stimuleert CASOS het delen van kennis op het gebied van veiligheid. Tijdens de ledenvergadering op 2 september werd de Golden Best Practice award 2020 uitgereikt. Met een totaal van vier inzendingen vanuit vier verschillende bedrijven is dit geen record, maar uitgaande van het gegeven dat elk idee ter verhoging van de veiligheid bijdraagt aan de doelstelling van CASOS zou je ook kunnen zeggen: 400%. De jury is van mening dat toepassing van alle ideeën in principe bijdragen aan een veiligere werkomgeving.

Om te komen tot een keuze van de uiteindelijke winnaar van de contest heeft de jury de inzendingen beoordeelt aan de hand van een vijftal criteria:

  1. Veiligheid verhogend
  2. Innovatief
  3. Toepasbaarheid/relevantie
  4. Kosten
  5. Eenvoud

De vier inzendingen zijn:

BRAND –     de J-Haak
Antea Groep –     de Bollardheffer
Heijmans –     Veilig werken met Virtual Reality
Wagenborg Nedlift –     de MORE App

  • De inzending van BRAND (de J-Haak) roemt de jury om haar eenvoud, een mooie best practice met een lage investering in kosten.
  • De inzending van Heijmans ‘veilig werken met VR’ is een prachtige manier om te leren door ervaren en heeft daarmee een hoog leerrendement. Met het gebruik van Virtual Reality is daar een mooie toepassing voor gevonden.
  • De Bollardheffer is een prachtig voorbeeld van het met andere ogen kijken naar een manier van werken die inmiddels al “ingesleten is” en lijkt sterk op de ervaring: “Waarom zijn we daar niet eerder op gekomen”.
  • De Safe-app van Wagenborg Nedlift draagt door het gebruik van moderne middelen bij aan het antwoord op een vraagstuk waar we allemaal al lang mee bezig zijn: hoe krijgen we de juiste informatie van kantoor op de werkplek EN vooral: hoe krijgen we de kennis van die werkplek op kantoor.

Maar, zoals vaker, er kan er maar een winnen. En voor de Golden Best Practice Contest 2020 gaat de award deze keer naar Heijmans met haar inzending ‘veilig werken met Virtual Reality’. Alle  andere inzenders worden als dank voor hun inzending, net als bij de vorige editie van de Golden Best Practice, gewaardeerd met een slagroomtaart. Nieuwsgierig naar de inzendingen?

 Bekijk ze via de link op onze website.

2021-09-13T09:46:03+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring