De wereld verandert, maar ons doel niet: GOAL ZERO

Terugblik op het Leadership Dinner 2019

 We staan met zijn allen op een kruispunt, aan de vooravond van verandering, en daarom zijn we teruggegaan waar het allemaal begonnen is. Een voor velen bekende locatie waar CASOS zes jaar geleden voor het eerst een Leadership Dinner organiseerde: Châteauhotel en -restaurant De Havixhorst in Schiphorst. Een prachtige locatie en door de winterse omstandigheden met een bijna sprookjesachtige sfeer. Diezelfde winterse omstandigheden hebben de CASOS leden en NAM directie er gelukkig niet van weerhouden om naar Schiphorst te komen en deel te nemen aan dit jaarlijkse Leadership Dinner. Bekijk hier de foto’s.

Als start van de bijeenkomst wordt een door CASOS geproduceerde video getoond over de snel veranderende wereld. Over de toekomst, innovaties, energietransitie en nieuwe manieren van communiceren; maar dat veiligheid ondanks al deze veranderingen op niveau moet blijven. De video wordt positief ontvangen en naderhand wordt uit verschillende hoeken gevraagd of de video gedeeld mag worden en getoond mag worden in eigen organisatie. Uiteraard mag dat, graag zelfs. De Youtube link vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=swBenWkR7AI Tevens hebben we ook de ‘grote, high resolutie’ versie op aanvraag via casos@shell.com.

Dag- en CASOS voorzitter Hans Drijfhout opent de vergadering. In zijn inleiding refereert hij aan de hoge snelheid van veranderingen van tegenwoordig. Hij stelt dat dit vooral ook te maken heeft met het feit dat toetsing op haalbaarheid tegenwoordig steeds minder noodzakelijk blijkt om gewoon te kunnen starten met de activiteiten voor het bereiken van een nieuwe ambitie. Dat daardoor ook de wereld ook voor CASOS leden daardoor sneller zal veranderen is mede de reden voor het gekozen jaarthema voor 2019: “Verandering”.

Vervolgens introduceert hij de eerste gastsprekers van deze avond. Madelon van Hemel en Rixt de Lange van Maarsingh & van Stijn, een psychologisch expertise bureau. Zij hebben op verzoek van CASOS een onderzoek uitgevoerd naar het veiligheidsgedrag van de medewerker en hoe deze te beїnvloeden is. De eerste (waarvan sommige opzienbarend) resultaten werden gedeeld met de aanwezigen. Zodra het onderzoeksrapport gereed is delen we uiteraard de definitieve resultaten met iedereen die daar belangstelling voor heeft

De tweede gastspreker van vanavond is Erwin Witteveen, auteur van het boek ‘Nooit af’. Hij boeit het publiek een uur lang met een presentatie vol snelheid en humor. Zijn inleiding gaat over het feit dat onze omgeving in een steeds rapper tempo verandert. Dit is niet alleen het gevolg van technische innovaties maar wordt ook bepaald door nieuwe inzichten en andere manieren van werken. Zijn inleiding geeft een bijzondere en verhelderende kijk op de toekomst.

Na afloop van de presentatie sluit Hans Drijfhout hierop aan door te zeggen dat de veranderingen ook effect hebben op de bedrijven die bij CASOS aangesloten zijn en haar klanten. Afgelopen jaar is daarom gebruikt om ons te heroriënteren op de toekomst van CASOS. In de wetenschap dat onze wereld verandert maar ook met de overtuiging dat wij met de juiste dingen bezig zijn zien wij de toekomst overigens met vertrouwen tegemoet. Realiserend dat ons werk misschien “Nooit af” ontvingen de aanwezigen van het boek met de gelijkluidende titel, uiteraard gesigneerd door de auteur himself.

Dan het diner. Drie gangen geserveerd aan ronde tafels voor een goed tafelgesprek en netwerkmogelijkheid. Voor een vers gesprek en nieuwe tafelgenoten wordt er na het hoofdgerecht gewisseld. Traditiegetrouw werd tijdens het diner de award voor de Golden Best Practice contest uitgereikt. Deze keer door de nieuwe NAM directeur en juryvoorzitter Golden Best Practice Johan Atema. Alle ideeën werden gedeeld met de aanwezigen en vervolgens de drie genomineerden bekend gemaakt : Venko met de straaloverall, KWS met de segmenttrap en Mammoet met lichtere hijsbalk. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn. En dat is geworden: KWS infra met de segmenttrap. Johan noemt KWS een terechte winnaar met een kwalitatief hogewaardige inzending die ook zeer goed gedeeld kan worden met andere contractors! Vervolgens wordt de video getoond van de segmenttrap. De winnaar krijgt naast de beschikbaar gestelde prijzen ook nog de enige echte trofee mee naar huis waarvoor op het KWS kantoor vast een mooi plekje wordt gevonden… Alle andere inzenders worden als dank voor hun inzending, net als bij de vorige editie van de Golden Best Pactice, gewaardeerd met een slagroomtaart!

 

2019-01-31T14:37:55+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring