Golden Best Practice Contest 2018

Winnaar Golden Best Practice Award 2018
Donderdag 25 januari 2019

Dit jaar kende de Golden Best Practice Contest een totaal van tien inzendingen vanuit negen bedrijven. Geconcludeerd kan worden dat alle ideeën in principe kunnen bijdragen aan een veiliger werkomgeving. Bijzonder aan deze editie is dat drie van de negen inzendingen een Best Practice betreft die verband houdt met een verbetering van  gedrag en cultuur  Van eenvoudige maar zeer effectieve oplossingen (bijvoorbeeld de lichte en handzame multilug hijsbalk) tot meer complexe vindingen waar duidelijk al een lang ontwerp en ontwikkelingsproces aan is voorafgegaan.

De jury heeft uit de 10 inzendingen drie genomineerd:

  1. KWS met de segmenttrap
  2. Venko met de straaloverall
  3. Mammoet met de hijsbalk

De jury is het unaniem eens geworden over de winnaar van deze editie van de Golden Best Practice. Dit is KWS met het idee van de toepassing van een segmenttrap. Hierbij wordt in een gegraven leidinge sleuf  een segmenttrap met armleuningen gehesen die de gewone ladder vervangt. Hiermee wordt het  risico van verstappen of uitglijden tijdens het betreden of verlaten van de sleuf verkleint. Een mooie uitvinding die goed deelbaar is met andere contractors en die direct de persoonlijke veiligheid verbetert.

De tweede plaats is voor  Venko, met het idee van een effectievere straal-overall. De straal-overall vervangt het zware lerenschort zoals traditioneel gebruikt bij straal werkzaamheden. Dit  beschermingsmiddel is pro- actief vanaf de werkvloer ontwikkeld waarna een samenwerking met een leverancier van beschermingsmiddelen is gezocht en wat daarmee ook specifiek op het werk is afgestemd. De jury concludeert dat zij inderdaad in het veld heeft gezien dat de huidige overalls vooral in de zomer ontzettend zwaar  en warm zijn maar ook meer kans hebben om te scheuren. Wat dat betreft is deze overall echt een uitkomst.

De derde plaats is voor de hijsbalk van  Mammoet. De hijsbalk is een vervangend stuk equipment van de huidige te zware hijsbalk die een stuk effectiever is om veiliger te werken. Deze hijsbalk is uit eigen initiatief ontworpen en geproduceerd en zal met name bij lasten kleiner dan 10-ton veel eenvoudiger en lichter in gebruik zijn dan de momenteel gebruikte versie van 25-ton,

De uitreiking vond plaats tijdens het Leadership Dinner op woensdag 23 januari in de Havixhorst in Schiphorst. Johan Atema, NAM directeur en juryvoorzitter van de Golden Best Practice Contest, heeft de prijs uitgereikt en noemt KWS een terechte winnaar met een kwalitatief hoge inzending die zeer goed gedeeld kan worden met andere contractors! KWS is de winnaar van de Golden Best Practice Contest 2018 en zij wordt daarmee beloond met de ter beschikking gestelde prijzen. Alle  andere inzenders worden als dank voor hun inzending, net als bij de vorige editie van de Golden Best Practice, gewaardeerd met een slagroomtaart.

Download hier alle Golden Best Practice contest inzendingen

Bekijk hier de video van de inzending van KWS: de segmenttrap.

2019-01-30T15:53:56+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring