Contractor Safety Day oktober 2018

Contractor Safety Day 4 oktober 2018

Gevangenismuseum Veenhuizen

Zo’n 70 contractors en NAM’ers vonden de weg naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen waar de Contractor Safety Day 2018 werd gehouden.

De Contractor Safety, georganiseerd door CASOS en NAM, vond dit jaar voor de zevende keer plaats. Eric de Groot begon als dagvoorzitter met een terugblik op de afgelopen jaren. Een herhaling van zetten zo bleek volgens hem. Cultuurverandering en in gesprek met de werkvloer zijn prioriteiten die elk jaar weer naar boven komen en zijn de onderwerpen waar we allemaal dagelijks mee worstelen. Het is overigens geen toeval dat dit naadloos aansluit op het CASOS jaarthema van 2018: Communicatie.

Tijdens deze dag waren de leiders van contractors en de NAM zelf aan zet, met als basis de deskundige input van hun medewerkers, ingebracht via een enquête. De middag begon echter met een een inspirerende TED Talk spreker , Jeffrey Brown , die zijn ervaringen deelde met cultuurverandering in een erg moeilijke situatie maar die uiteindelijk toch bereikt kon worden door het handelen van zichzelf aan te passen aan de omgeving.

Een dag vol met interactie en inspirerende subgroepsessies; allemaal in het teken van ‘het gesprek met de medewerkers en hoe deze goed te bereiken’. Veel verfrissende ideeen werden opgedaan tijdens de ‘expert’ ronde: van een pop up café waarbij het management achter de bar staat, het inhuren van 12-jarige medewerkers voor inzet van social media tot het zien en benoemen van wat goed gaat en niet telkens de focus leggen op zaken die minder goed gaan.

Tot slot was er een plenair afsluitende sessie waarbij door de nieuwe NAM directeur Johan Atema en de CASOS voorzitter Hans Drijfhout een vooruitblik werdgegeven op de komende jaren en de mogelijkheden voor een organisatie zoals CASOS in dit verband. De uiteindelijke conclusie was dat juist ook in de toekomst het onderwerp veiligheidsverhoging nog steeds een prominente plaats zal innemen bij de werkzaamheden van de NAM en haar contractors, en dat hierbij een belangrijke rol is weggelegd voor de activiteiten van CASOS.

2018-10-09T13:53:40+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring