Reym winnaar Golden Best Practice winnaar 2017

Op donderdag 22 februari, tijdens het CASOS leadership dinner, werd de Golden Best Practice Award uitgereikt. In deze jaarlijkse competitie zoekt CASOS naar de meest geniale, eenvoudige of innovatieve oplossingen ter verbetering van de veiligheid. Het winnende bedrijf wordt beloond met een bedrag van 5000 Euro. Dit jaar kende de Golden Best Practice een totaal van 11 inzendingen van 8 bedrijven. Geconcludeerd kan worden dat alle ideeën praktisch zeer toepasbaar zijn en zonder uitzondering allemaal kunnen bijdragen aan een veiliger werkomgeving. Toch is er sprake van een grote diversiteit aan ideeën. Van een eenvoudige maar zeer effectieve oplossingen (afzetlint en klimhelm) tot meer complexe vindingen waar duidelijk al een lang ontwerp en ontwikkelingsproces aan is voorafgegaan. Juist deze variatie aan inzendingen maakte het voor de jury lastiger dan ooit om tot een gemeenschappelijk gedragen  oordeel te komen van de drie beste ideeën. Al in de eerste ronde van overleg bleek dat de individuele waardering van elk van de juryleden zeer uiteen lagen. Na een uitgebreide discussie werd vervolgens geconcludeerd dat de kwaliteit van de inzendingen zeer vergelijkbaar was en is besloten om alle inzendingen een eervolle vermelding te geven. Hiervoor wordt een aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld. Deze bestaat er onder andere uit dat ter promotie van elke ingezonden Best Practice een video wordt geproduceerd.

Maar toch, een wedstrijd is geen wedstrijd als er niet iemand als winnaar wordt uitgeroepen. Daarom, zij het dat er sprake is van een nipte overwinning, is de winnaar van de CASOS Golden Best Practice competitie geworden: het “Non Man Entry Systeem”, de innovatie van Reym. Een innovatieve oplossing om blootstelling aan gevaarlijke stoffen significant te beperken in grote tanken die in onze branche veelvuldig tegenkomen. Het idee komt er kortweg op neer dat met een programmeerbare tankwaskop een grote tank in een kort tijdsbestek wordt schoongespoeld en leeggezogen. Hierdoor is inmiddels al een reductie van betreding gerealiseerd van 70%.

Zoals al aangegeven wordt van elke inzending een video geproduceerd, waarbij gestart wordt met de inzending van Reym.

Bekijk hier de video van Reym met het ‘Non Man Entry systeem’ en bekijk hier de andere 10 eervolle nominaties

 

2018-03-06T12:52:59+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring