CONTRACTOR SAFETY DAY 2016

ASSEN – Op dinsdag 14 juni vond de jaarlijkse Contractor Safety Day plaats. Een evenement georganiseerd door NAM en CASOS voor alle contractors die werkzaam zijn op NAM locaties. Bijna 100 deelnemers verzamelden zich in het NAM hoofdkantoor in Assen.

In het huidige en veranderende klimaat is dit jaar gekozen voor een eenvoudiger opzet van de Contractor Safety Day dan men gewend was. Deze keer is de duur van de bijeenkomst teruggebracht naar een middag en als locatie is het NAM hoofdkantoor gekozen. Dit werd over het algemeen positief ontvangen door de deelnemers.

De Contractor Safety Day werd geopend door Gerald Schotman, directeur van NAM. Gerald benadrukte in zijn speech dat ondanks deIMG_0046 huidige focus op  kostenreductie, veiligheid nog steeds topprioriteit heeft.

Als het over veiligheid gaat is leiderschap een belangrijke factor. Door middel van een enquête die voorafgaand door een groot aantal medewerkers van onze leden en NAM ingevuld was werd een beeld verkregen hoe er in hun bedrijf over leiderschap op het gebied van veiligheid wordt gedacht. De onderzoeksresultaten werden gepresenteerd door Victor Roggeveen, die op dit onderwerp zal promoveren.

Hans Diepenhorst, bouwmanager van het gebouw ‘De Rotterdam’ gaf een presentatie over dit bijzondere en internationaal gewaardeerd gebouw en hoe zij met een innovatieve aanpak het project binnen budget, 2 maanden eerder dan gepland en zonder één ongeval met verzuim hebben uitgevoerd.  
Vervolgens gingen de workshops van start. Drie interactieve sessies met elk hun eigen onderwerp:

  • ‘Managing the unexpected’ waarbij het uitgangspunt is: de realiteit is dat niets is wat het lijkt.
  • ‘Veilig(e) contracten bouwen’ Over het winnen van het project De Rotterdam en bouwen zonder concessies op het gebied van veiligheid.
  • ‘Risk Assessment in de praktijk’over het nemen van acceptabele risico’s.

Na een korte terugblik werd de dag afgesloten door Peter Vinke en Jakob van der Wal.  Vervolgens was er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. We kijken terug op een geslaagde middag. De presentaties van de verschillende sessies kunt u terugvinden op Only Office (https://casostogether.onlyoffice.com/products/files/#1994250) of opvragen via info@casos.nl.

2017-04-04T13:48:14+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring