Bekendmaking winnaars Health Hero award

De Health Hero Campagne is in januari 2016 van start gegaan. Een succesvolle campagne bleek! CASOS ontving 9 inzendingen afgelopen kwartaal, stuk voor stuk indrukwekkende prestaties. De jury had er dan ook een flinke taak aan om een keuze te maken. Uiteindelijk zijn Jeffrey Poort van Eurest Services en Thierry Roossien van Reym uitgeroepen tot Health Heroes van het eerste kwartaal 2016. Deze twee doorzetters zijn een inspirerend voorbeeld van het drastisch aanpassen van hun levensstijl. 

De jury prijst deze doorzetters niet alleen om het verlies van kilo’s in combinatie met indrukwekkende sportprestaties maar ook blijken deze heren een inspiratiebron te zijn voor andere collega’s. Beide heren zijn beloond met een ‘Fitbit’, een draagbare, multifunctionele en draadloze activiteitstrackers die fungeren als stappenteller en calorieënmeter. Een Fitbit meet bovendien je slaapkwaliteit en andere persoonlijke gegevens zoals je vetpercentage, BMI, watergehalte en gewicht.

IMG_9311

Van links naar rechts: Peter Vinke (voorzitter CASOS), Thierry Roossien en Jeffrey Poort

Health Hero Jeffrey Poort, Eurest
“In 2014 had ik niet gedacht dat ik ooit een halve triatlon zou lopen!”

Op het moment dat Jeffrey twee jaar geleden in dienst is gegaan bij Eurest is er bij Jeffrey een knop om gegaan en is hij meer gaan bewegen. Een van zijn collega’s: “Toen ik Jeffrey leerde kennen droeg hij een beduidend grotere kledingmaat dan hij nu draagt. Omdat elke extra kilo telt bij het hardlopen, vind ik het toch een extra grote prestatie van mensen die gaan sporten met een te hoge BMI en het toch volhouden. Hier is doorzettingsvermogen voor nodig.” Dat laatste blijkt wel uit het feit dat Jeffrey in 2015 tweemaal heeft deelgenomen aan een olympische afstand triatlon en dit jaar aan het trainen is voor een halve triatlon. Door de combinatie van sporten en gezondere eetgewoontes is Jeffrey maar liefst 25 kilo afgevallen. Een inspirerend voorbeeld voor anderen!

Health Hero Thierry Roossien, Reym
“Ik krijg er nu plezier in en ik mis het als ik 3 dagen niet gelopen heb”

In een open en eerlijk verhaal verteld Thierry over zijn wake up call om zijn levensstijl drastisch aan te passen. In december 2015 is Thierry  na een consult van de huisarts voor de keus gesteld: of medicatie of gezonder gaan leven. De keus viel op het laatste. Thierry: “Ik ben begonnen met tweemaal per week zo’n 4 km hardlopen wat inmiddels is opgelopen naar 3 tot 4 x per week en dan over een afstand van 8 tot 10 km. En ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin mijzelf moest dwingen om te lopen. Maar ik begin er nu plezier in te krijgen en voor mijn gevoel mist er iets wanneer ik een 3 dagen niet gerend heb.” Inmiddels is Thierry’s BMI van bijna 38 naar 33 gegaan, tevens is zijn bloeddruk aanzienlijk gedaald. Gezien het relatief korte tijdsbestek een prestatie om trots op te zijn!

Lees het complete verhaal terug op http://casos.nl/knowledgebase/genomineerden/
Inschrijving is weer geopend! Doe mee aan de Health Hero award kwartaal 2 – 2016:
http://casos.nl/knowledgebase/goal-zero-health-held/

Website:         www.CASOS.nl
Email:             info@casos.nl

2017-04-04T13:48:15+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring