Terugblik CASOS VGWM Leads vergadering

Eind februari heeft de eerste CASOS kwartaalvergadering van het jaar plaatsgevonden. Een bijeenkomst waar alle VGWM Leads van onze leden zijn uitgenodigd. Deze opnieuw druk bezochte bijeenkomst vond plaats in het nieuwe Safety Center in Sappemeer.

Een vol programma deze keer. Er werd afgetrapt met de HSE Performance waar de cijfers van kwartaal 1 werden gepresenteerd en incidenten werden toegelicht door twee van onze leden. Vervolgens werden de deelnemers gesplitst in subgroepen om te brainstormen over de drie nieuwe werkgroepen die zijn opgericht naar aanleiding van de ‘Vijfde dinsdag van september’. Met deze input hopen we de werkgroepen een vliegende start te bezorgen.

Vervolgens werd er door Den Hartogh een incident toegelicht dat onlangs heeft plaatsgevonden binnen hun organisatie. Bij een tankstation aan de snelweg is het chassis van een truck geladen met LPG compleet uitgebrand en heeft een enorme schade aangericht aan de vrachtwagen en tankcontainer. De snelweg was gesloten voor 4,5 uur en het tankstation voor 8 uur. Meer dan 30 brandweerwagens zijn gebruikt tijdens dit incident.

Aansluitend werd er door Wietse Stuiver, Safety Specialist NAM werd een rondleiding verzorgd door het nieuwe Safety Center. In het Safety Center wordt de theoretische kennis ook in de praktijk getoetst aan de hand van een aantal praktische veiligheidsopstellingen. Zo is er een praktijkopstelling van een aantal steigers en wordt er aandacht besteed aan werken op hoogte, werken in een besloten ruimte maar er is ook een process safety opstelling. In totaal zijn er 11 opstellingen waar bewust fouten in zijn aangebracht, die de deelnemers, in groepjes, aan de hand van een aantal opdrachten en vragen moeten zien te vinden.
Parallel aan de rondleiding werd in het leslokaal van het Safety Center presentaties verzorgd door de drie Golden Best Practice genomineerden 2015:
– Tentdak van BRAND en GLT Plus
– Brandblusser houder van EQIN
– Hot Bolt Clamps van Stork

Tot slot werd er een toelichting gegeven over het WVO pakket en hoe deze thema’s op de reflecterend leren wijze toegepast kan worden.

Meer informatie over deze Golden Best practice inzendingen zijn te vinden op: http://casos.nl/knowledgebase/best-practices-2015/
Alle presentaties en ondersteunende documenten zijn terug te vinden op Only Office: https://casostogether.onlyoffice.com . Mocht u hier nog geen account voor hebben stuur een mail naar info@casos.nl

2017-04-04T13:48:15+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring