Tentdak van GLT Plus en BRAND wint Golden Best Practice Award 2015

Het verrijdbare tentdak is door de jury uitgeroepen tot ’Best Practice’ van 2015 en is daarmee de winnaar van de jaarlijkse strijd om de Golden Best Practice. GLT Plus en BRAND winnen hiermee een geldbedrag van 15.000 Euro. CASOS organiseert deze jaarlijkse wedstrijd om het delen van veiligheidsoplossingen bij contractors te stimuleren. Tijdens het jaarlijkse Leadership dinner overhandigde NAM directeur Gerald Schotman afgelopen woensdag 27 januari de Golden Best Practice award aan GLT Plus directeur Tom Smole en regio manager Arjan de Velde van BRAND.

De winnaar: het verrijdbare tentdak
Bij een uitwisseling van de 23 MW motor (KM-2001) moet er een grote steigertent om de motor gebouwd worden. Bij de werkzaamheden moet het dak van deze tent meerdere malen verwijderd en teruggeplaatst worden. Bij het hijsen van dit grote dak is de wind één van de grootste risico’s. Het werk moest meerdere malen stop gelegd worden om de risico’s beheersbaar te houden. In teamverband is een verplaatsbare dak bedacht, waardoor het dak geopend en gesloten kan worden zonder hulp van een mobiele kraan. De toegepaste oplossing heeft eraan bijgedragen dat risicovolle hijswerkzaamheden van het dak niet meer hoeven te worden uitgevoerd.

De jury roemt deze inzending om het feit dat niet alleen de veiligheid (minder hijsbewegingen) is vergroot, maar het verhoogt ook de efficiëntie en verlaagt daarmee de kosten. Oplossing is helemaal ‘in house’ ontwikkeld en toepasbaar op meerdere locaties. Een mooi voorbeeld van een gezamenlijk initiatief om tot een veiliger werkwijze te komen.

Best Practices
De twee andere genomineerden waren de brandblusserhouder van EQIN en de Hot bolt clamps van Stork. De brandblusserhouder is volgens de jury een simpel maar effectief idee, wat een praktisch en herkenbaar probleem oplost. Bedacht en ontwikkeld op de werkvloer. Breed inzetbaar en een mooi voorbeeld van continue verbetering.

De Hot bolt clamps van Stork: doordat bij een in bedrijf zijnde installatie bouten kunnen worden vervangen wordt niet alleen de veiligheid verhoogd, maar worden er ook kosten bespaard omdat de installatie niet uit bedrijf genomen hoeft te worden. Dit systeem wordt in de UK al enkele jaren toegepast, maar is nog maar recent geïntroduceerd binnen NAM. Een goed voorbeeld van het delen van een Best Practice tussen UK en NL.

Lees meer over deze en de andere inzendingen op www.casos.nl, kennisbank, Golden Best Practice 2015.

2016-02-22T15:06:56+01:00

Neem even een momentje...

En lees onze privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'AVG Instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy Verklaring